Nature

Leki Everest Challenge

vanaf €10,00
Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 15-04-2021.


De LEKI Everest Challenge, beklim in 4 weken virtueel de Mount Everest (8849m) of de Mont Blanc (4809m).


Op 1 april (nee het is geen grap) gaan we de Mount Everest beklimmen en jij kan mee. We nemen daar 4 weken de tijd voor. Dat moet voldoende zijn om te acclimatiseren en de top te halen. Vind je onze plannen iets te ambitieus dan mag je ook de Mont Blanc mee beklimmen. Ook daar mag je 4 weken over doen. Omdat zowel Nepal als Frankrijk de grenzen voor ons laaglanders heeft gesloten gaan we dat gewoon vanuit thuis doen.

Hoe gaat het in zijn werk? Je loopt je rondjes in je eigen omgeving en registreert deze met behulp van Strava. Wij gebruiken deze Strava gegevens, in dit geval de hoogtemeters, om je vorderingen bij de beklimming vast te leggen.

Er zijn twee groepen met meerdere klassementen waarbij het hoogtemeter klassement het belangrijkste is. We meten ook afstand en snelheid maar die zijn ondergeschikt aan de hoogtemeters. Groep 1 is de groep die de Everest (8849m) gaat bedwingen in 4 weken en groep 2 is de groep die de Mont Blanc (4809m) verovert in diezelfde periode. Dit zijn de recentst gemeten hoogtes.