Nature

Epic 300

 
 
vanaf 60,00€

EARLY BIRD KORTING ( -15% ) AFGELOPEN

Organisator:205km-300km


Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de EPIC300 te Kluisbergen (205 - 300km). Dit event maakt deel uit van de Epic Series


Op 10 mei 2020 mogen de wielerfanaten zich aanmelden in Kluisbergen voor de derde editie van de EPIC300, een magnifieke fietstocht van maar liefst 300km door de Vlaamse heuvels. De EPIC300 is de tweede challenge in het rijtje van de EPIC HEROES SERIES. Na deze challenge zullen we al meer weten over wie een gooi zal doen naar de overwinning van de Epic Heroes.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel (prijs oplopend naargelang aantal ingeschreven deelnemers). Het loont dus om je snel in te schrijven!


1 oktober 2019

eerste 250

250+

205km

€45

€51

€60

300km

€63,75

€72,25

€85

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.com


Bekijk event op FacebookFinish Epic Heroes

Parcours

Het parcours begint met een korte opwarming om dan direct de heuvels in te duiken: na een korte vlakke aanloopstrook langs het kanaal, komen jullie meteen in de heuvels van Oudenaarde terecht. Deze tocht biedt veel afwisseling: van de pittige vlaamse Ardennen tot het glooiende heuveland en enkele passages langs het kanaal om even uit te blazen.
 • 205km

  Je kan het parcours van de vorige editie raadplegen. Het parcours voor 2019 zal gelijkaardig zijn maar met enkele wijzigingen in het Heuvelland. Het vernieuwde parcours zal later vrijgegeven worden.

  • Start en finish: Het Kluisbos in Kluisbergen
  • 3 bevoorradingen (na +/- 64km, +/-130km en +/-165km) + eindbevoorrading
  • Start om 8u
  • Finishen kan tot 21u
   Parcours  Hoogteprofiel

   GPX beschikbaar voor download vanaf 1/05/2020.

  • 300km

   Je kan het parcours van de vorige editie raadplegen. Het parcours voor 2019 zal gelijkaardig zijn maar met enkele wijzigingen in het Heuvelland. Het vernieuwde parcours zal later vrijgegeven worden.

   • Start en finish: Het Kluisbos in Kluisbergen
   • 4 bevoorradingen (na +/- 64km, +/-130km, +/-200km en +/-250km) + eindbevoorrading
   • Start om 7u
   • Finishen kan tot 21u
    Parcours  Hoogteprofiel

    GPX beschikbaar voor download vanaf 1/05/2020.    Event Informatie

   • Adres - Bereikbaarheid - Parking

    Adres: De start en finish zijn gelegen aan de Sporthal van Kluisbergen in de Poletsestraat 59, B 9690 Kluisbergen. 

    Er is een ruime parking op 500m van het recreatieoord voorzien. (volg de gele parking pijlen).

   • Dagindeling - Uurschema

    Zondag 10.05.2020:

    05:45: Afhalen stuurbordjes
    07:00: Start EPIC300
    08:00: Start 205km
    21:00: Einde event

   • Afhalen stuurbordje

    Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je komt je daar dus eerst aanmelden. Enkele dagen voor het event ontvang je een mail met alle nodige info.

    EPIC: Je krijgt je stuurbordje bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

    De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt) krijg je samen met je stuurbordje mee.

    Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

   • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Douches - Kleedkamers

    Douches en kleedruimte zijn beschikbaar in het recreatieoord. Er zijn lockers van het zwembad aanwezig. Neem hiervoor kleingeld mee om de lockers te kunnen gebruiken. Het sleuteltje moet u zelf bewaren.

    Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’.
    Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard.

   • Ongevallenverzekering

    Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

   • Goede doel Think Pink

    De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.    Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


    BEWEGEN GEEFT LEVEN

    Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


    THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

    Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

    • Informeren over borstkanker
    • Sensibiliseren over het belang van screening
    • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
    • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

    Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

    Meer info vind je op think-pink.be  

   • Fotoservice

    Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

    Tijdens de eventx zal het team van Sportograf op post zijn om je van je sportiefste kant in beeld te brengen. Je kan je persoonlijk foto’s terugvinden via onderstaande link of door op het icoontje te klikken achter je naam in de resultatenlijst.

   • Organisatie

    De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

    Dit event maakt deel uit van de Epic series.

   • Bewaakte fietsenstalling

    Op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Zo kan je ongestoord gaan genieten van een drankje!

    Wedstrijd Informatie

   • Startprocedure

    Er is voor de EPIC300 en de 205km een gezamenlijke start onder de startboog. Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn rijdt. 

    Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te fietsen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

   • Tijdslimieten

    Er kan gefinished worden tot 21u.

   • Tijdsregistratie / Live coverage

    Op je stuurbordje kleven er 1 of 2 timing chip(s). Zorg ervoor dat je je stuurbordje steeds op de juiste manier vastmaakt en dat je de chips niet plooit. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

    Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er passeert, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

    Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete deelnemers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

    Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

   • Bevoorradingen / Persoonlijke dropbag

    BEVOORRADINGEN

    Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart (zie tab ‘parcours). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, …


    PERSOONLIJKE BEVOORRADINGSZAK

    Deelnemers aan de 300km afstand hebben de mogelijkheid om voor de start een zak met persoonlijke spullen (eigen voeding, nieuw paar sokken, andere kleding ,... ) af te geven bij de bewaring sporttassen. Deze zak (genummerd en ter beschikking gesteld door de organisatie) zal geraadpleegd kunnen worden op km 64 en 250. Na afloop van de wedstrijd kan je de zak weer ophalen bij de bewaring sporttassen.


   Media


   • EPIC300 - 2019

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .

    • EPIC300 - 2018

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben)

      FB album 

     Resultaten


     Epic300 F.A.Q. 's


     • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

      We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

     • Is er een bewaakte fietsenstalling voorzien?

      Ja, op elk cycling event wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien. Je geeft je fiets daar af en krijgt een uniek nummer mee waarmee je de fiets nadien terug kan oppikken. Zo kan je ongestoord gaan genieten van je trappist!

     • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

      Het parcours is volledig uitgepijld met duidelijk zichtbare pijlen. De splitsingen worden aangeduid met grote borden zodat je deze niet kan missen. Seingevers worden standaard niet voorzien.

      In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

     • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

      Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

      In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

     • Mag ik deelnemen met een e-bike?

      NEE. Voor de Epic300 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. 

     • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

      Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

      Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

      Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

      Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

     • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

      Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


     • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


      We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

      Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

      Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


      • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

      • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

      • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • 4. VASTE MEDEWERKER IN LOONDIENST

     • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

      De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

     • Zijn er toiletten voorzien aan de bevoorradingen?

      Ja, onderweg aan de bevoorradingen kan je gebruik maken van toiletten.

     • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

      Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Voor de Epic300 wordt dit eveneens gebruikt voor de tijdsopname. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

      Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

     • Is er een tijdsregistratie?

      Ja

     • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

      Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

     • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

      Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.