Nature

Stroomloop

vanaf €10,00
Inschrijvingen mogelijk tem 17-04-2021.

STROOMLOOP

7km - 14km - 21km

                                                                          Facebook Trailrunning Events      Instagram Trailrunning Europe 


In verbinding met elkaar en met de natuur. Met Stroomloop trachten we het groene karakter van de Brusselse Rand in de verf te zetten op een duurzame manier. Het parcours zoekt de natuur op te midden van een grootstedelijke regio en verbindt letterlijk en figuurlijk verschillende groene plekken.

 

Onverharde bospaden, modderige holle wegen en pittige hellingen, Stroomloop heeft het allemaal. Vertrekkend van aan het oude Ruiterijcomplex in het Park Drie Fonteinen biedt Stroomloop drie verschillende parcours aan: 7 km voor de beginner, 14 km voor de gevorderde loper en 21 km voor de liefhebber van een stevige uitdaging.

 

De natuur heeft al veel te bieden, maar Stroomloop heeft nog meer in petto. Laat je onderweg verrassen! Muziek, kunst en ander entertainment van lokale bodem kleuren het parcours en zorgen voor een onvergetelijke loopervaring, van start tot finish.

 


Tarieven en details

Inschrijven kan enkel online via Larssie. Om het event coronaproof te laten verlopen, wordt gevraagd de toegewezen tijdssloten te respecteren.
De inschrijvingen worden afgesloten op 17/04/2021, tenzij eerder uitverkocht.Tarief

Hoogtemeters

Aantal bevoorradingspunten

Tijdslot voorbehouden voor de startwave

7 km

€10

50+ m

1 (eindbevoorrading)

15u - 17u

14km

€14

100+ m

2

12u - 15u

21km

€21

200+ m

9u - 11u

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.comAlle informatie over het event kunt u bekijken op de officiële event website: 
 Deelnamepakket

  • Gepersonaliseerd borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
  • Tijdsregistratie
  • Bepijlde route met km-aanduiding
  • Exclusief aandenken bij aankomst
  • Bevoorrading  
 7 km 1 eindbevoorrading
 14 km 1 bevoorrading onderweg + 1 eindbevoorrading
 21 km 2 bevoorradingen onderweg + eindbevoorrading

Wij kiezen voor duurzaamheid en bieden geen wegwerpflesjes aan. Vergeet geen eigen herbruikbare drinkfles mee te nemen om onderweg bij te tanken!

  • Een gegarandeerde lach op je gezicht!


Programma

Stroomloop vindt plaats op 24 april 2021. Om voldoende afstand te kunnen garanderen, zullen alle lopers verspreid starten. Kies bij inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten. Zo blijft het lekker rustig onderweg.

De aankomstmat wordt afgesloten om 18u30.


Locatie

De start en finish van Stroomloop ligt vlak aan het oude Ruiterijcomplex in Park Drie fonteinen. 

Startlocatie: Domein Drie Fonteinen, Beneluxlaan 31, 1800 Vilvoorde


Bereikbaarheid & parking

Parking

Je kan parkeren op de parking van het park, op de Beneluxlaan of in de omliggende straten. Van daaruit is het enkele minuten wandelen tot de start. De start zal aangegeven zijn met bewegwijzering. 

Opgelet, foutparkeerders worden beboet!

Openbaar vervoer

Denk aan het milieu en kom met het openbaar vervoer!
NMBS: 
Station Vilvoorde

De Lijn: 
Bus 820 halte Vilvoorde V.T.M.
Bus 821 halte Vilvoorde Vlierkens

Gratis fietsenstallingFaciliteiten

  • Er zullen WC’s aanwezig zijn. 
  • Bevoorradingsposten:

 7 km 1 eindbevoorrading
 14 km 1 bevoorrading onderweg + 1 eindbevoorrading
 21 km 2 bevoorradingen onderweg + eindbevoorrading
  • Omwille van de coronamaatregelen zullen er geen douches aanwezig zijn. 
  • Laat jouw spullen in de auto. We kunnen geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.
  • EHBO-post
  • Onderweg zorgen seingevers voor een veilige oversteek.
  • Geen STROOMLOOP T-shirt besteld bij uw inschrijving en toch spijt van? Ter plekke kan je het T-shirt nog aankopen, betalen kan met bancontact.


Onthaal

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je persoonlijke startnummer. We vragen om een mondmasker te dragen en uw handen te ontsmetten als u toekomt. Mondmaskers mogen af wanneer u begint met lopen. 


Aan het infopunt kan je ook met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden. 


Veilig sporten

We bieden drie afstanden aan voor uitdaging op ieders niveau. We raden echter iedereen af onvoorbereid zware fysieke inspanningen te doen. Wees verstandig en kies de juiste afstand en een tempo dat afgestemd is op jouw lichaam. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Blijf thuis als je ziek bent en hou je aan de geldende veiligheidsmaatregelen. 

Deelname kan vanaf 18 jaar of mits toestemming van de wettelijke voogd. 

Stroomloop leidt je langs de mooiste paadjes door de Vilvoordse en Brusselse natuur. Met minstens de helft onverharde paden, kom je dus best niet op je sneakers.

  Hoogtemeters
 Terrein
 7 km 50+ m 52 % onverhard - 35% half onverhard - 13% verhard
 14 km 100+ m 56 % onverhard - 28% half onverhard - 16% verhard
 21 km 200+ m 67% onverhard - 12% half onverhard - 21% verhard

 Zo maken we STROOMLOOP COVID-proof:

  • Jou veilig laten genieten van deze unieke loopervaring is onze absolute topprioriteit. Door maximale spreiding van lopers kan je amusant sporten met een minimum aan fysiek contact. Elk kwartier begint een nieuw tijdslot waarin 15 lopers vrij kunnen starten, zo blijft het lekker rustig onderweg.
  • In nauw overleg met de verschillende overheden ontvangen we jullie op een veilige en verantwoorde manier. 
  • Elke deelnemer verklaart de geldende regels te volgen en de instructies van de organisatie ter plaatse op te volgen.
  • Ruime startzone met duidelijke signalisatie mbt afstand houden en het dragen van mondmaskers.
  • Bij de start en aankomst draagt iedereen een mondmasker, tijdens het sporten kan dit af.
  • Ontsmettingspunten voor de handen worden voorzien.
  • Aanwezigheid van COVID Stewards die voor controle en aansturing zorgen bij vertrek & aankomst. Ook onderweg houden onze seingevers een oogje in het zeil.
  • Supporters blijven thuis.
  • De aankomstzone dient zo weinig mogelijk bezet te zijn in verband met de coronamaatregelen. Daarom vragen we dan ook om voor en na Stroomloop niet onnodig lang op het terrein te blijven.
In verbinding met elkaar en met de natuur. Met Stroomloop trachten we het groene karakter van de Brusselse Rand in de verf te zetten op een duurzame manier. Het parcours zoekt de natuur op te midden van een grootstedelijke regio en verbindt letterlijk en figuurlijk verschillende groene plekken. 

Stroomloop start en finisht in Park Drie Fonteinen te Vilvoorde. Gelegen op een heuveltop wordt dit park in het noorden begrenst door de vallei van de Tangebeek. In het zuiden heb je dan weer de vallei van de Zenne, ongetwijfeld de bekendste waterloop in Vilvoorde. Op de heuveltop tussen beide valleien liep vroeger een open en groene zone. Doorheen de jaren versnipperde deze groene zone echter in verschillende kleinere gebieden: Drie Fonteinen, Tangebeekbos en Open kamers Koningslo (Laskouter, Begijnenbosdal, Hoogveld). 

Stroomloop heeft de ambitie deze versnipperde eilandjes weer met elkaar in verbinding te brengen. Op een verrassende manier doet het parcours elk van deze gebieden aan met respect voor hun unieke kenmerken, gaande van de weidse vergezichten rond Koningslo, over de historische parkstructuur van Drie Fonteinen tot de ongerepte natuur van de Tangebeek. Zo ontstaat er in de schaduw van de hoofdstad en het viaduct opnieuw één groen geheel, waarbij ook de verbinding wordt gelegd tussen de twee stromen. De Brusselse Rand op zijn mooist, met steeds minstens de helft  onverharde weg, doorheen natuur- en stadsomgevingen. 

Onverharde bospaden, modderige holle wegen en pittige hellingen, Stroomloop heeft het allemaal.  Laat je meevoeren met de stroom en ontdek wat er schuilt in de schaduw van de stad. Stroomloop biedt drie verschillende parcours aan: 7 km voor de beginner, 14 km voor de gevorderde loper en 21 km voor de liefhebber van een stevige uitdaging. 

De natuur heeft al veel te bieden, maar Stroomloop heeft nog meer in petto. Laat je onderweg verrassen! Muziek, kunst en ander entertainment van lokale bodem kleuren het parcours en zorgen voor een onvergetelijke loopervaring, van start tot finish.

Stroomloop is een evenement van VZW Scouts en Gidsen Vilvoorde. Door deel te nemen, steun je hun lokalenproject.


Veelgestelde vragen over Stroomloop

 • HOE KAN IK ME INSCHRIJVEN?

  Om tickets te kunnen bestellen zul je een Larssie account moeten aanmaken. Met dit account beheer je je eigen tickets, kan je binnen de geldende condities zelf annuleren en eventueel tickets voor andere evenementen kopen.

 • HOE WEET IK OF MIJN INSCHRIJVING IS GELUKT?

  Vanaf de betaling afgerond is, ontvang je een bevestigingsmail. Geen mail ontvangen? Mail naar info@stroomloop.be en we helpen je verder.


 • KAN IK MIJN INSCHRIJVING NOG AANPASSEN OF ANNULEREN?

  Je kan je gegevens en/of opties zelf veranderen in je Larssie account. Dit kan t.e.m. 15 april.
  Annuleren kan tot 14 dagen voor het evenement. In onze annuleringsvoorwaarden kan je nalezen hoeveel percent je na annulatie terugkrijgt. 
 • TOT WANNEER KAN IK ME INSCHRIJVEN?

  De inschrijvingen worden afgesloten op 17 april 2021, een week voor het event.
 • WAT ALS HET EVENT NIET KAN DOORGAAN?

  Als het evenement niet kan doorgaan omwille van COVID-19 wordt u via mail op de hoogte gebracht. U ontvangt een terugbetaling in de vorm van krediet op Larssie. Dit krediet kan u gebruiken om deel te nemen aan de uitgestelde editie van Stroomloop, of u kan kiezen voor een deelname aan één van de vele andere trails die op het platform worden aangeboden.

 • WAT ZIT ER IN MIJN INSCHRIJVINGSPAKKET?

  • Een gepersonaliseerd borstnummer met chip, af te halen bij de start
  • Tijdsregistratie
  • Afhankelijk van de gekozen afstand, ontvangt u minstens eenmaal bevoorrading
  • Een exclusief lopersaandenken
 • KAN IK ME NOG TER PLAATSE INSCHRIJVEN?

  Het is niet mogelijk om ter plaatse nog in te schrijven, je kan enkel vooraf online je ticket bestellen. De inschrijvingen worden op 17/04 afgesloten (tenzij vroeger uitverkocht). 


 • WANNEER ONTVANG IK MIJN LOOPNUMMER?

  Je kan het loopnummer afhalen aan het infopunt aan de start, op het ogenblik van het door jou gekozen tijdsslot. Neem je bevestigingsmail mee als inschrijvingsbewijs.

 • OM HOE LAAT MOET IK AANWEZIG ZIJN?

  Bij inschrijving kiest u zelf een tijdslot van 15 minuten, u moet zich binnen dit tijdslot aanmelden.  
 • AAN WELKE GEZONDHEIDSMAATREGELEN DIEN IK ME TE HOUDEN?

  Vanaf u het evenemententerrein betreedt, moet u een mondmasker dragen. Hou daarnaast ook altijd anderhalve meter afstand van de andere deelnemers en organisatoren. Probeer uw neus, mond en ogen zo weinig mogelijk aan te raken. Blijf thuis als u symptomen van COVID-19 ervaart.


 • HOE VERZEKEREN JULLIE MIJN VEILIGHEID TIJDENS STROOMLOOP?

  Wij vragen aan al onze lopers om akkoord te gaan met de voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19. Goede afspraken maken immers goede vrienden. Wij werken met tijdslots en een limiet op het aantal deelnemers, om een ophoping van lopers te vermijden en de afstand te kunnen garanderen. Al onze organisatoren zullen een mondmasker dragen en herhaaldelijk hun handen ontsmetten. Daarnaast zullen onze stewards erop toezien dat alle bezoekers een mondmasker dragen op de evenementsite en voldoende afstand houden. 
   
 • MOET IK EEN MONDMASKER DRAGEN?

  Vanaf u het evenemententerrein betreedt, moet u een mondmasker dragen. Eens u begint met sporten mag u dit afdoen. Wanneer u na de finish de cooldown zone betreedt, zal gevraagd worden uw mondmasker weer aan te doen.
   
 • WIE KAN ER DEELNEMEN AAN STROOMLOOP?

  We bieden drie afstanden aan, voor ieders wat wils! Iedereen kan deelnemen, minderjarigen dienen wel toestemming te hebben van hun wettelijke voogd. Honden zijn toegelaten mits ze aangelijnd blijven. 
   
 • UIT WELKE ONDERGROND BESTAAT HET PARCOURS?

  Voor elke afstand is minstens de helft van het parcours volledig onverhard. In onderstaande tabel kan u een gedetailleerd overzicht vinden.
   
    OnverhardHalf onverhard
  Verhard
  21 km
  67% (14 km)
  12% (2,5 km)
  21% (4,5 km)
  14 km
  56% (7,8 km)
  28% (3,9 km)
  16% (2,2 km)
  7 km
   52% (3,62 km)
   35% (2,46 km)
   13% (0,92 km


 • KAN IK HET PARCOURS OOK WANDELEN OF FIETSEN?

  Stroomloop is in de eerste plaats een loopevenement. De organisatie focust zich daarom op deelnemers die het parcours al lopend willen afleggen. Bovendien trachten we uit covid-overwegingen het aantal inhaalmanoeuvres op het parcours te minimaliseren. Dit aantal inhaalmanoeuvres zou veel hoger liggen door het grotere verschil in tempo.

 • KAN IK MIJN PERSOONLIJKE SPULLEN IN BEWARING GEVEN TIJDENS HET LOPEN?

  Omwille van de coronamaatregelen voorziet de organisatie geen verzamelpunt voor persoonlijke spullen.

 • MAG IK MIJN EIGEN DRINKEN EN ETEN MEENEMEN?

  Het is toegestaan om eigen drank en voeding mee te nemen.

 • KAN IK ME NA HET LOPEN OPFRISSEN?

  Neen, er worden geen douches of kleedkamers voorzien. Wel zijn er toiletten aanwezig.

 • KUNNEN ER VRIENDEN OF FAMILIELEDEN KOMEN SUPPORTEREN?

  Neen, omwille van COVID-19 is dit niet toegestaan. Supporters kunnen wel live de loperstijd raadplegen op de website.

 • WANNEER KOMT MIJN RESULTAAT ONLINE?

  Je kan je looptijd live raadplegen via deze site.

 • HOE IS STROOMLOOP TE BEREIKEN?

  Openbaar vervoer: Aan het station van Vilvoorde kunt u De Lijn bus 820 nemen tot
  aan halte Vilvoorde V.T.M. Hierna is het nog een tiental minuten wandelen.
  Auto: Geef Beneluxlaan Vilvoorde in in uw GPS.
  E19: neem afslag 6 Koningslo-Vilvoorde.
  Fiets: We voorzien een fietsenstalling voor de fietsers. 
 • IS ER PARKING VOORZIEN?

  U kan uw auto parkeren op de parking van Park Drie Fonteinen, de Beneluxlaan of de omliggende straten. Vanaf daar is het nog enkele minuten wandelen naar het evenement. 

  Opgelet! Foutparkeerders worden beboet door de politie.
 • HOE KAN IK ME BEST VOORBEREIDEN?

  Indien u geen of weinig loopervaring heeft, kan u best een loopschema opstellen. Hou zeker onze social media in de gaten voor extra tips!

 • WAT NEEM IK MEE OP DE DAG VAN HET EVENT?

  Goede loopschoenen zijn een must! Zorg dat u een drinkbus/beker bij hebt. Wij voorzien geen plastieken wegwerpflesjes, wel kan u uw drinkbus aanvullen aan de bevoorradingsposts. 

  Vergeet geen mondsmasker.

 • WAT DRAAG IK HET BEST VOOR STROOMLOOP?

  Om te lopen draagt u best een T-shirt uit ademend materiaal met een sportlegging of
  sportshort. Verder zijn goede loopschoenen heel belangrijk. 
 • IK VIND GEEN ANTWOORD OP MIJN VRAAG, WAAR KAN IK TERECHT?

  Stuur een mailtje naar info@stroomloop.be of een berichtje op onze facebookpagina, en we helpen je graag verder.