Nature

Meerdaalwoud Trail

 
 
vanaf €15,00

EARLY BIRD KORTING ( -20% ) AFGELOPEN

Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 17-12-2020.

10km-17km-26km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo SporteventsOfficiële webpagina van de Meerdaalwoud Trail te Bierbeek (10km-17km-26km) georganiseerd door Sportevents. Dit event maakt deel uit van de Runners' Lab Trailrunseries


De Meerdaalwoudtrail gaat door ! We hebben toestemming gekregen van de gemeente Bierbeek om net als deze zomer tijdens de Trail des Fantômes het event te spreiden over meerdere dagen. We staan 100% achter dit concept en dankzij enkele noodzakelijk aanpassingen gaat de Meerdaalwoudtrail alsnog covidveilig door!

Elke dag tussen 19 en 27 december mogen 250 lopers via een vrije start tussen 10 en 14u starten op onze afgepijlde parcoursen (10-17-26km). Elke deelnemer krijgt als extra, een waardebon van 15 euro van Runners' Lab. Meer informatie over deze aangepaste maatregelen kan je in de info tabs hieronder terug vinden.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel (prijs oplopend naargelang aantal ingeschreven deelnemers). Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste korting

2de korting

Basisprijs

4de periode

10km

€12,00

€13,50

€15,00

€18,00

17km

€16,00

€18,00

€20,00

€25,00

26km

€20,00

€22,50

€25,00

€30,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.comBekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

Door de aangepaste maatregelen is het organisatorisch niet haalbaar alle (7) eerder voorziene afstanden aan te bieden. Enkel de 10km, 17km en 26km zullen behouden blijven. Er zullen ook geen bevoorradingen onderweg voorzien worden, alsook geen bevoorrading aan de finish.

 • Meerdaalwoud Trail 10km - 100m+

  • Geen bevoorrading
  • Tijdslimiet: Er kan gefinisht worden tot 16u00
   Parcours  Hoogteprofiel

   GPX beschikbaar voor download vanaf 13.12.2020

  • Meerdaalwoud Trail 17km - 190m+

   • Geen bevoorrading
   • Tijdslimiet: Er kan gefinisht worden tot 16u00
    Parcours  Hoogteprofiel

    GPX beschikbaar voor download vanaf 13.12.2020.

   • Meerdaalwoud Trail 26km - 300m+

    • Geen bevoorrading
    • Tijdslimiet: Er kan gefinisht worden tot 16u00
     Parcours  Hoogteprofiel

     GPX beschikbaar voor download vanaf 13.12.2020.

    Praktische informatie


    • Covid-19 maatregelen

     Ondanks de huidige Covid maatregelen zijn we er, in samenspraak met de gemeente Bierbeek, in geslaagd een alternatief concept aan te bieden zodat de Meerdaalwoud Trail zal kunnen doorgaan. Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen in covid veilige situatie kan verlopen zijn onderstaande maatregelen genomen.

     • Het event zal worden gespreid over een periode van 9 dagen ipv 1 weekend, namelijk van 19 decemeber 2020 tem 27 december 2020. Ja, dus ook op kerstdag.
     • Vrij startmoment - Kies je dag en start wanneer je wil tussen 10u en 14u. Opgelet: De finish wordt afgesloten om 16u.
     • Maximum van 250 lopers per dag zullen worden toegelaten
     • Borstnummer met timingchip wordt per post opgestuurd
              - Heb je reeds een membership startnummer? Gebruik je VIP borstnummer dan!
              - Heb je nog geen membership startnummer ontvangen? Je ontvangt een startnummer per post waarmee je kan deelnemen aan de Meerdaalwoud Trail.
     • Keuze uit 3 verschillende afstanden in plaats van 7 afstanden (10km - 100m D+ / 17km - 190m D+ / 26km - 300m D+)
     • Start- & finish staan opgesteld aan het Cultureel Centrum "De Borre" in Bierbeek
     • Dagelijks Live tussentijden, resultaten en updates
     • 1 grote eindranking per afstand, die wordt afgesloten op zondag 27 december. Diegene die na 9 dagen bovenaan de klassementen prijken, mogen een paar SCOTT Trailschoenen ontvangen.
     • De parcoursen zijn permanent uitgepijld en worden dagelijks gecontroleerd
     • Elke deelnemer ontvangt als extra een waardebon van 15 euro van Runners' Lab
     • Geen opgebouwde event locatie. Zoek dus niet naar medewerkers van onze organisatie want die zullen niet aanwezig zijn. (Enkel tussen 10u en 10u30 zal iemand van de organisatie aanwezig zijn voor deelnemers die hun startnummer niet tijdig via de post hebben ontvangen)
     • Geen bevoorradingen onderweg alsook geen eindbevoorrading aan de finish
     • Geen kleedkamers, douches of bewaring van sporttassen voorzien
     • Geen daginschrijvingen mogelijk
     • Indien een event alsnog niet kan doorgaan wegens een heropflakkering van COVID-19 krijgen deelnemers standaard een voucher (credits) twv 40% het inschrijvingsbedrag. Dankzij een extra optie bij jouw inschrijving kan dit bedrag opgetrokken worden naar 100%. De voucher (credits) is 1 jaar geldig, niet persoonsgebonden en te gebruiken op alle events van Sportevents. Worden niet meegerekend in de voucher : ACTI+ verzekering, administratiekost en donaties. Deze voucher wordt enkel gegeven indien een event niet kan doorgaan wegens COVID-19.  Voor individuele gevallen ( besmet met COVID-19 of reisrestrictie ) gelden steeds onze algemene annuleringsvoorwaarden.
    • Adres - Bereikbaarheid - Parking

     De start en finish van de Meerdaalwoud Trail zijn gelegen aan cultuurcentrum De Borre te Bierbeek. Dit ter hoogte van de bovenparking (dus aan de achterzijde van het gebouw).

     Adres: Speelpleinsstraat 10, 3360 Bierbeek.

     Parkeren is mogelijk op de parking van sporthal De Borre of op de parking achteraan sportwinkel D-store. 

    • Dagindeling - Uurschema

     Van 19 tem 27 december 2020

     10.00 - 14.00: Vrije start Meerdaalwoud Trail 26km
     10.00 - 14.00: Vrije start Meerdaalwoud Trail 17km
     10.00 - 14.00: Vrije start Meerdaalwoud Trail 10km
     16.00
     : Timing aan de finish wordt afgesloten

     10.00 - 10.30: Een medewerker van de organisatie is aanwezig voor de deelnemers die hun borstnummer niet tijdig hebben ontvangen via de post.


    • Afhalen borstnummer en T-shirt

     Borstnummers:
     Borstnummers worden vooraf opgestuurd met de post. Indien u meerdere deelnemers inschrijft, worden de borstnummers opgestuurd naar het adres van de accounthouder. Zorg dat het adres in uw account correct en volledig is.

     Opmerking: Hebt u uw borstnummer niet tijdig via de post ontvangen? Kom dan tussen 10u00 en 10u30 naar de start in Bierbeek. Een medewerker van de organisatie zal op dit voorziene tijdstip aanwezig zijn om u verder te helpen.

     T-shirts:
     Aangezien niemand van de organisatie aanwezig zal zijn zullen bijgevolg ook geen T-shirts kunnen bezorgt worden. Deze worden ook niet met de post of dergelijke opgestuurd. Bent u reeds ingeschreven en hebt u hierbij een T-shirt genomen? Log dan in op uw account en pas uw inschrijving voor de Meerdaalwoud Trail aan door de T-shirt optie "Ja" aan te passen naar "Nee". U zal hiermee het betaalde bedrag voor deze optie terug krijgen in de vorm van credits op uw account.

     Plooibare cup:
     Aangezien niemand van de organisatie aanwezig zal zijn zullen bijgevolg ook geen plooibare cups kunnen bezorgt worden. Deze worden ook niet met de post of dergelijke opgestuurd. Bent u reeds ingeschreven en hebt u hierbij een plooibare cup genomen? Log dan in op uw account en pas uw inschrijving voor de Meerdaalwoud Trail aan door de plooibare cup optie "Ja" aan te passen naar "Nee". U zal hiermee het betaalde bedrag voor deze optie terug krijgen in de vorm van credits op uw account.

    • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

     Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

     Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

     Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

     Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

    • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

     Rekening houdend met de huidige hygiënevoorschriften, worden er geen douches en/of kleedkamers ter beschikking gesteld. 

     Er wordt bijgevolg ook geen "bewaring sporttassen" voorzien.
    • Ongevallenverzekering

     Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er normaal gezien wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

     Door de aangepaste regeling waarbij het event nu zal worden gespreid over een termijn van 9 dagen is het voor ons als organisator niet meer mogelijk hiervoor een verzekering af te sluiten en zal elke deelnemer moeten deelnemen op eigen risico.

     Bent u reeds ingeschreven en hebt u hierbij een verzekering lichamelijke ongevallen genomen? Log dan in op uw account en pas uw inschrijving voor de Meerdaalwoud Trail aan door de lichamelijke ongevallen optie "Ja" aan te passen naar "Nee". U zal hiermee het betaalde bedrag voor deze optie terug krijgen in de vorm van credits op uw account.

    • Goede doel - Agentschap Natuur & Bos

     De organisatie steunt het goede doel Agentschap Natuur & Bos (ANB)). ANB werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

     Bij je inschrijving kun je een donatie voor het Agentschap Natuur en Bos doen.

    • Fotoservice

     Door de aangepaste maatregelen zullen geen medewerkers en dus ook geen fotografen aanwezig zijn voor deze uitzonderlijke editie van de Meerdaalwoud Trail.

    • Organisatie

     De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

     Dit event maakt deel uit van de Trailrun series.

    • Materiaal

     Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

     Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 4 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

     Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !    Wedstrijd informatie


    • Startprocedure

     Er is voor dit event geen gezamelijke start voorzien. Iedere ingeschreven deelnemer komt op zijn ingeschreven dag lopen en kan hierbij vertrekken op een moment naar keuzen tussen 10u00 en 14u00.

     Je tijd begint te lopen op het moment dat je over de startlijn stapt.

     Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen dien je dit ten allen tijde te melden aan de organisator.
    • Tijdslimieten

     Elke dag wordt de finishmat afgesloten om 16u00. Hou hiermee dus rekening bij het kiezen van je vertrek uur.

    • Tijdsregistratie / Live coverage

     Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

     Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

     Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

     Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

    • Podium / Prijsuitreiking

     Gedurende de 9 dagen waarop het event zal doorgaan wordt één grote ranking per afstand bijgehouden.

     Diegenen die na 9 dagen bovenaan de klassementen prijken mogen een paar Scott trailschoenen ontvangen.

     Er zijn geen aparte prijzen per leeftijdscategorie, enkel overall voor dames en heren.

    • Bevoorradingen / Geen plastic bekers / Persoonlijke dropbag

     Rekeninghoudend met de huidige hygiënevoorschriften zijn er geen bevoorradingen voorzien.
    • UTMB kwalificatie

     Op de Meerdaalwoud Trail zullen geen UTMB punten kunnen behaald worden.

     ITRA® hanteert voor kwalificatiewedstrijden voor deelname aan bijvoorbeeld de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC® vanaf 1 jan 2019 een nieuw puntensysteem. De ITRA-punten worden onderverdeeld in verschillende categorieën die worden bepaald afhankelijk van de Km-effort van een wedstrijd. De Km-effort van een wedstrijd wordt dan weer bekomen door de  formule: afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100). Voorbeeld: Een wedstrijd van 50km met 2000m+ geeft 50 + 2000/100 = 70Km-effort. Dit komt overeen met caterorie S (Km-effort tussen 45 en 74) dewelke zal resulteren in 2 ITRA®-punten. In vergelijking met het vorige systeem zullen de categorieën een andere oververdeling krijgen en zullen deze beschreven worden gaande van XXS tot XXL.     Meer informatie omtrent het nieuwe puntensysteem en de definitie van trailrunning volgens ITRA vindt u hier. In de tabel hieronder vindt u hoeveel ITRA® en/of UTMB®-punten vereist worden om deel te nemen aan de loterij van wedstrijden als de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC®.     ITRA®-punten vs UTMB®-punten ITRA-punten: Om ITRA®-punten te bekomen moet een organisatie deze wedstrijd aanvragen bij ITRA®. De ITRA® bekijkt deze aanvraag en berekent het aantal ITRA®-punten op basis van de aangevraagde gpx van het parcours. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, zullen deze ITRA®-punten aan deze wedstrijd toegekend worden. Iedereen die vervolgens de finish bereikt in deze wedstrijd zal het vooropgestelde aantal ITRA®-punten toegewezen krijgen. De loper zelf zal hiervoor dus niets speciaals moeten doen, al is het wel aan te raden om een account aan te maken op http://itra.run. UTMB®- punten: Eerder genoemde ITRA®-punten worden pas UTMB®-punten wanneer de organisatie niet enkel een aanvraag indient bij de ITRA®, maar vervolgens ook een aanvraag indient bij de organisatie van de UTMB®. Indien deze aanvraag door de UTMB® wordt goedgekeurd zal deze wedstijd (+- 10 dagen na deze aanvraag) verschijnen in de lijst van de UTMB®-races die voldoen aan de voorwaarden. Het aantal punten dat we aangeven op onze website is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor. Toewijzing van de punten aan een loper Zoals eerder reeds beschreven worden de punten toegekend aan iedereen die de finish bereikt in deze wedstrijd, binnen de vooropgestelde tijdslimiet. Pas nadat de resultaten officieel zijn, kunnen deze aan de ITRA® overgemaakt worden. ITRA® verwerkt de resultaten en kent punten toe aan elke gefinishte deelnemer binnen de vooropgestelde tijd door de organisator. Afhankelijk van de drukte kan dit één tot meerdere weken duren. 

    Media


    • Movie - Meerdaalwoud Trail

    • Foto's Meerdaalwoud Trail 2017 (dec) - by Sportograf

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


     • Foto's - Meerdaalwoud Trail 2017 (jan) - by LudoGrafica

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


      Resultaten


      Meerdaalwoud Trail F.A.Q. 's


      • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

       Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien.

       Wandelstokken zijn toegelaten.

      • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

       Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

       Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

       Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

       Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

      • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

       Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


      • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


       We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

       Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

       Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


       • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

       • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

       • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

       Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

       Het Meerdaalwoud ligt er in de winter altijd zwaar en modderig bij. Ook hiervoor zijn trailschoenen met een aangepast profiel zeker aan te raden.

       De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

       Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

      • Wat zijn UTMB/ITRA punten en hoe kan ik deze bekomen?

       UTMB®-punten zijn vereist indien u wenst deel te nemen aan de loting om deel te nemen aan één van de trailevents van de beroemdste en bekendste trailrun ter wereld: De ultra Trail du Mont Blanc.
       ITRA-punten worden door sommige organisatoren vereist om aan hun event deel te nemen. Op die manier wordt reeds een selectie gemaakt door de betreffende organisator en kan u bijvoorbeeld niet zomaar deelnemen aan een 160km in de bergen.

       De organisator verwerkt de resultaten na het event en codeert deze bij ITRA. Wanneer dit gedaan is, verwerkt ITRA de resultaten om bijgevolg de punten toe te kennen. De punten staan vast en worden steeds voor het event aangekondigd.
       Opgelet: Voor kwalificatie aan de UTMB® heb je UMTB punten nodig en GEEN ITRA punten!

       Website International Trailrunning Association : ITRA

      Meerdaalwoud Trail gaat door gespreid over 9 dagen tussen 19 en 27 dec.   SCHRIJF NU IN