Nature

HouffaRaid

 
 
vanaf 100,00€
Organisator:

DUO - SOLO

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

De 3de editie van de HouffaRaid gaat door op zaterdag 21 september 2019 in Engreux (Houffalize). Er kan individueel deelgenomen worden of in teams van 2. De duo’s dienen alle onderdelen samen af te leggen. De opdracht bestaat uit een MTB tocht van 25km (950m+) met een 8-tal beklimmingen gevolgd door 2km kajakken op de barrage van Nisramont van Nisramont naar Engreux. Vervolgens een trailrun van 13km (590m+), de prachtige Tour du Barrage. Na het lopen springen jullie terug in de kajak om 2km te varen terug naar Nisramont. Nog een laatste MTB tochtje om af te sluiten: 12km (450m+) fietsen met halfweg een verfrissende rivieroversteek. Dit alles in het prachtige decors van het “Parc Naturel des Deux Ourthes”. Neem deel als duo of ga voor een one (wo)man show!

Dit event maakt deel uit van de Trinatura Series


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

MTB 1 ADEPS Engreux – Barrage: Totale afstand 25km met 950 hoogtemeters. In totaal staan een 8-tal beklimmingen op het programma. De laatste 4km zijn bergaf richting Barrage de Nisramont.

Wisselzone 1 Barrage: Hier worden de MTB’s weggezet na MTB 1. Van hieruit wordt opnieuw vertrokken met de MTB voor MTB 2.

Kayak 1: 2km van de stuwdam naar het ADEPS centrum te Engreux – stroomopwaarts.

Wisselzone 2 Engreux: Hier worden de loopschoenen klaargezet ’s ochtends voor de start. Na Kayak 1 worden hier de loopschoenen aan gedaan voor de trail, na de trail kunnen hier terug de MTB-schoenen aangedaan worden. (Tenzij de deelnemer zowel voor het fietsen als het lopen dezelfde schoenen gebruikt).

Trailrun: Totale afstand 13km met 590 hoogtemeters. De prachtige Tour du Barrage, die ook wordt gelopen tijdens de Trail du Barrage.

Kayak 2: 2km van het ADEPS Centrum naar de stuwdam – stroomafwaarts.

MTB2 Barrage – ADEPS Engreux: Totale afstand 12km met 450 hoogtemeters . Deze lus is de minst technische en “makkelijkste”. Halfweg mogen de deelnemers wel een rivier oversteek verwachten.

U kan hieronder de verschillende parcoursen terugvinden. * De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.


Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Start en finish aan het Centre ADEPS Engreux. Volg de borden richting “CENTRE ADEPS ENGREUX”. Engreux is een deelgemeente van Houffalize en ligt op 50min van Luik, 1u45min van Brussel en 2u05min van Antwerpen.

  Parkeren is langs de kant van de weg die naar beneden naar het ADEPS centrum leidt.

 • Dagindeling - Uurschema

  Zaterdag 21 september 2019

  07.30 – 08.45: Secretariaat open, afhalen nummers HouffaRaid
  09.00
  : Start HouffaRaid duo + solo
  12.30
  : Verwachte finish eerste solo/duo
  16.30: Einde wedstrijd

  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op die afstand gehouden.

  De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij aankomst. In ruil ontvangt u uw finisher shirt.

 • Aanmeldingsprocedure

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt. Voor de duo's: slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van duo naar solo dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

  Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

  • wegwerp borstnummer – deze dient bij het fietsen en kayak achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • stuurbord.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Voor de duo's draagt 1 atleet de chip. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden bij aankomst.
  • Spanbandjes voor stuurbord vast te maken.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren. 

 • Douches - Kleedkamers

  Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van het ADEPS Sportcentrum, vlakbij de start/finish. Gelieve vuile schoenen buiten al uit te doen.

  Vanaf 8u30 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttassen”.
  Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

  Tijdens het event zal het team van Sportograf op post zijn om je van je sportiefste kant in beeld te brengen. Je kan je persoonlijk foto’s terugvinden via onderstaande link of door op het icoontje te klikken achter je naam in de resultatenlijst.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.

 • Overnachten / Logement

  Vakantiehuis Nisramont

  In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche. 


  Vayamundo Houffalize

  Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

  Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be  B&B Au Canard

  Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.


  Camping Buitensport

  Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport 


  La Laiterie

  Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie. 


  Les 5 Ourthes

  In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.


  Au Petit Canard

  In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.


   Les Cabanes de Rensiwez

  Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier Event informatie


 • Startprocedure

  De start van de Houffaraid is aan het centre ADEPS in Engreux om 9u. Meer bepaald zal de start gegeven worden helemaal beneden. De atleten dienen zich daar op te stellen met hun fiets.

 • Tijdslimieten

  Na MTB 1: 2u30

  Na Kayak 1: 3u

  Na Trailrun: 5u

  Na Kayak 2: 5u30

  Finish: 7u00

  Indien u deze limiettijden niet haalt zal u de wedstrijd niet kunnen verderzetten.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

 • Podium / Prijzenpot

  De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

  Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

  • HOUFFARAID Teams: Voor de eerste drie teams (heren/dames/mixed) : Chouffe en naturaprijs.
  • HOUFFARAID Solo: Voor de eerste drie overall heren/dames: Chouffe en naturaprijs.

  Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen

  Er is 1 grote bevoorrading die zich situeert op de stuwdam van Nisramont:

  • Aan de start van Kayak 1
  • Na 6km in de Trailrun
  • Op einde van Kayak 2

  OPGELET er zijn geen plastic bekertjes hier! U dient uw eigen beker/bidon mee te nemen. Ook aan de finish is er een eindbevoorrading.

 • Toeschouwers

  Met start, wisselzone en finishzone in 1 locatie is dit een toeschouwer-vriendelijke wedstrijd.

  De bevoorradingspost bevindt zich aan de stuwdam van Nisramont en is vlot met de auto te bereiken. Reken wel op 20 minuten met de auto.Reglementen


 • Specifieke wedstrijdregels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke HOUFFARAID regels

   • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
   • Teams mogen geen eigen kayaks gebruiken.
   • Teams moeten zelf voor en na de kayakproef hun boot, peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot. Ze volgen ten allen tijde de instructies van de CREW.
   • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd.
   • E-bikes zijn niet toegelaten.
   • De MTB proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm.
   • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
   • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij kan echter NIET meedoen in het SOLO klassement.
   • Teams nemen steeds een duo kayak en solo’s een solo kayak. Ook als één teamlid moet opgeven neemt het overgebleven teamlid nog steeds een duo kayak! Anders komen andere deelnemers in de problemen!
   • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons, gels, verpakkingen, etc… resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
   • Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal.
   • U dient de timingchip met velcro terug te geven bij aankomt.


  AANMELDEN

  Voor de teams moet slechts 1 iemand van het team zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken. U ontvangt:

   • Timingchip met velcro enkelband. Deze moet na de wedstrijd terug afgegeven worden
   • Wegwerp borstnummer – deze dient bij het MTB en KAYAK achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel !)
   • Spanbandjes voor het stuurbord vast te maken
   • Stuurbordje dat na de wedstrijd NIET moet geretourneerd worden 

Media


 • Foto's 2019

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.


  • Foto's 2018

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


   Resultaten


   • 2019

    Klik hier voor de resultaten van 2019.

   • 2018

    Klik hier voor de resultaten van 2018.

   • 2017

    Klik hier voor de resultaten van 2017.


   F.A.Q. 's


   • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

    Op dit event zal er spijtig genoeg geen fietshersteldienst aanwezig zijn. Zorg er dus zeker voor dat je bike in orde is.

   • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

    Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

   • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

    Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

   • Is het parcours verkeersvrij?

    Het parcours is niet verkeersvrij. Wanneer je op de openbare weg komt, moet je de verkeersregels en seingevers respecteren.

   • Mag ik deelnemen met een e-bike?

    Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

   • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren. 

   • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

    Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


   • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


    We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

    Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

    Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


    • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

    • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

    • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

    • 4. VASTE MEDEWERKER IN LOONDIENST

   • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

    De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

   • Kunnen we een fiets/mtb huren?

    Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt. Bij camping Buitensport in Houfalize kan je alvast terecht voor een MTB.

   • Is eigen bevoorrading toegestaan?

    Persoonlijke bevoorrading is toegestaan.

   • Krijg ik een finisher-shirt?

    Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

   • Is er een bike wash voorzien?

    We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

   • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

    We werken niet met een wachtlijst. Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de Larssie inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen.